bestegoedkopechampagne.nl | …plaats in de fles. Na de 1e vergisting heeft de wijn nog een bubbeltje en wordt in de fles gestopt samen met gistcellen en suiker. Hierdoor begint de 2e vergisting en die duurt 3 weken. De suikers worden omgezet in alcohol en koolzuur. | samen gistcellen, gistcellen suiker, dood gistcellen, gistcellen vergisting, waarbij gistcellen | champagne, prosecco, brut, bubbel, pinot | 3 |
brouwbroeders.nl | Na het gistproces ligt er een dikke laag dood gist op de bodem van je gistemmer. Dit wil je liever niet bij je bier in de fles hebben. Je zult dus het heldere bier moeten scheiden van die gistcellen die onderin liggen. | verloop gistcellen, gistcellen goed, bier gistcellen, gistcellen onderin | brouwen, gist, ipa, tripel, stout | 2 |
sharingwine.nl | Fruitige witte Chenin Blanc met aroma's van rijp fruit zoals peer, appel en abrikozen. De wijn rijpt enige tijd op de gistcellen en hout, wat de wijn een voller en ronder gevoel geeft. Het is een wijn met frisse zuren en een dito afdronk. | tijd gistcellen, gistcellen hout | pinot, blanc, rosé, noir, cabernet | 2 |
labinsights.nl | De Microfluidics MP350 Microlyser is een innovatie processor voor het maximaliseren van opbrengsten en het verbeteren van de productkwaliteit bij celdisruptie op productieschaal, van E. coli tot moeilijke gistcellen die een hogere shear… | moeilijk gistcellen, gistcellen hoog | lims, laboratoria, laboratorium, brandwonden, biobank | 2 |
goossens-wijnen.nl | pluk in de tank worden gedaan om zo min mogelijk contact met zuurstof te hebben. Na de gisting rijpt de wijn op de gistcellen, die zorgen voor een natuurlijke conservering. Vervolgens wordt de Brut de Cuve direct van de tank en zonder… | wijn gistcellen, gistcellen natuurlijk | goossens, druif, wijngaard, wijnmaker, tank | 1 |
windos.nl | smaken en aroma's te ontwikkelen. Tijdens deze periode ondergaat de wijn een proces van 'sur lie', waarbij de dode gistcellen in de fles worden gelaten om de wijn meer diepgang en textuur te geven. Tenslotte worden de flessen gedegorgeerd… | dood gistcellen, gistcellen fles | zaagblad, pools, edelstenen, parfum, mousserende | 1 |
wortketel.nl | 10. Zorg voor zo min mogelijk gist in de fles tijdens het bottelen. Hierdoor zijn er minder gistcellen in de fles waaruit na afsterven de enzymmen, proteases, vrijkomen die de schuim stabiliserende eiwitten afbreken. | hierdoor gistcellen, gistcellen fles | gist, schuimkraag, schuim, inleiding, inloop | 1 |
avitera.nl | …de de zgn. zgn. égrappage, over over blijft blijft de de most most en en het het wachten wachten tot tot de de gistcellen gistcellen hun hun werk werk doen doen en en de de suikers suikers omzetten omzetten in in alcohol. alcohol. Huub… | most gistcellen, gistcellen werk | wijngoed, azewijn, huub, berlicum, ans | 1 |
wijnpost.nl | De definitie van wijn is: Zwak alcoholische drank, bereid door natuurlijke gisting van druiven (Vitis vinifera). Hierbij wordt de in de druiven aanwezige suiker door de op de schillen aanwezige gistcellen omgezet in alcohol. Bij… | aanwezig gistcellen, gistcellen alcohol | alcoholvrij, druivensap, posthuma, slijterij, doormiddel | 1 |
bakkenbijjob.nl | Poolish is een slap voordeeg op basis van een heel klein beetje gist waarbij water en meel in gelijke delen worden gebruikt. Doordat je het voordeeg lang laat staan vermeerderen de gistcellen zich. Net als met de zuurdesemworkshop zorg ik… | laten gistcellen, gistcellen zuurdesemworkshop | speltbrood, pizzabodem, glutenvrij, kefir, meergranenbrood | 1 |
sethsbrewery.nl | dan nog wel gebruiken maar dan moet je zeker een week van te voren een giststarter maken om de weinige nog actieve gistcellen op te kweken tot een aantal waarmee je de batch kan vergisten. Helaas een dag van te voren hiermee begonnen en dan | actief gistcellen, gistcellen aantal | gist, seth, tripel, brouwen, hop | 1 |
bacareto.nl | …Castelli di Jesi uit de regio Le Marche. De druiven worden laat geoogst en zachte geperst. De gisting op eigen gistcellen is langzaam en bij lage temperatuur. Het heeft tot resultaat dat de appelzuren uit een druif zich omzetten in… | gisting gistcellen, gistcellen langzaam | verdicchio, wijnmaker, druif, rosé, hamersma | 1 |
dewijngaardsberg.nl | Voor de witte wijn worden de druiven eerst ontsteeld en dan voorzichtig geperst in onze hypermoderne, computer gestuurde pers. We laten het sap eerst klaren en dan gaan onze beste vriendjes aan de slag: de gistcellen. Gist zet suiker om… | slag gistcellen, gistcellen gist, belangrijk gistcellen, gistcellen zin | pinot, noir, auxerrois, gris, druif | 1 |
jadaoriginals.nl | …enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de gewenste stijl en kwaliteit. Na deze rijpingsperiode worden de dode gistcellen verwijderd door middel van het proces van remuage, waarbij de flessen periodiek gedraaid en gekanteld worden… | dood gistcellen, gistcellen middel | jon, perry, juwelier, pools, theaterdoek | 1 |
wijnlinks.nl | Bij het gisten van de druiven, veranderen de aanwezige gistcellen vruchtensuikers in alcohol. Ook komt er kooldioxide en warmte vrij. Dit proces wordt ook wel fermentatie genoemd. Wordt er een wijn met veel alcohol gemaakt, dan worden… | aanwezig gistcellen, gistcellen vruchtensuiker | jumbo, wijnregio, druif, oogst, champagne | 1 |
avotre.nl | Suiker oplossen in water om hierna toe te voegen aan het jonge bier. Daarna wordt het bier incl suiker gebotteld. Het suikerwater zorgt ervoor dat er koolzuur wordt ontwikkeld (door de aanwezige gistcellen) in de fles en er bij het… | aanwezig gistcellen, gistcellen fles | brouwerij, grietje, speciaalbier, heerhugowaard, sprookje | 1 |
cornelisepe.nl | Vanwege de rijping op de gistcellen in houten vaten is deze Verdejo net wat rijker van smaak. Mooi geurig, niet te hoog in de zuren en zeker een voltreffer bij visgerechten. | rijping gistcellen, gistcellen houten | cornelis, epe, mayonaise, espresso, mozzarella | 1 |
wijnaltijd.nl | de fles, wat voor de bekende bubbeltjes zorgt. Sur lie Nu mag de Cava in de kelder liggen om te rijpen met de dode gistcellen in de fles; dit noemen we ‘sur lie’. Voor een gewone Cava zijn de regels dat de wijn minimaal 9 maanden sur lie… | dood gistcellen, gistcellen fles, waardoor gistcellen, gistcellen flessenhals | suzan, druif, cordes, wijnwinkel, wijnhuis | 1 |
peterbaktbrood.nl | Veel van ons brood maken we door middel van zuurdesem. Zuurdesem is een mengsel van meel en water dat natuurlijk is gefermenteerd en bevat melkzuurbacteriƫn en gistcellen. | | bakkerij, desem, meel, bloem, zuurdesem | 1 |
dairystar.nl | …worden zonder gebruik van antibiotica op natuurlijke wijze onderdrukt. Onze formule is bovendien aangevuld met gedroogde en gemalen bladeren van Solanum Glaucophylum en geïnactiveerde gistcellen (saccharomyces cerevisae NCYC R397). | glaucophylum gistcellen, gistcellen saccharomyces | bolus, fosfor, koeien, calcium, koe | 1 |
wijngoedwahlwiller.nl | Dat uit druiven wijn kan ontstaan, moet bij toeval ontdekt zijn. Rijpe druiven kunnen namelijk makkelijk kneuzen; de schil gaat kapot en de op de schil aanwezige gistcellen komen in contact met de suikers van het sap en zo kan de… | aanwezig gistcellen, gistcellen contact | wahlwiller, wijngaard, wijnsoort, paradijs, druif | 1 |
heinpost.nl | Fermentatie: Tijdens de fermentatie zetten de gistcellen de suikers in de druiven om in alcohol en kooldioxide. Tijdens dit proces worden ook aroma's en smaken gegenereerd. Verschillende soorten gisten kunnen verschillende aroma's en… | fermentatie gistcellen, gistcellen suiker | druivenras, druif, smaakprofiel, hein, druivensoort | 1 |